torsdag 5 februari 2009

Lite handarbete…

…kan man kanske kalla det…

Hoppas att ni har det gott ute i stugorna!

Jag har haft äran att få en hel del nya besökare som skrivit hos mig!!! Åhh, vad glad jag blir!!! Jag blir så nyfiken på er o skyndar direkt till er o kikar in!

Tack

alla ni goa!!!

Här sitter jag o e lite paj i axlarna.. Har kört syrrans gamla bil idag.. ingen servo!!!! Gissa om det var som att harva runt med en gammal betongfylld…hmm… elefant truck!!!! *fniss*

Haha! Kom just på att detta harvande m ratten oxå var ett slags handarbete.. dock inte det jag tänkt skriva om och visa!

Var ju på min lilla loppa o fyndade för ett tag sen.. har inte hunnit visa ännu..

Jag köpte dessa två.. ehh..vad ska man kalla dom för.. glashållare? För det är ju det dom en gång var gjorda för. Dom har några år på nacken utan att vara antika.. men jag tyckte själva (hand)arbetet var så otroligt vackert. Dom är väldigt svarta av tidens tand… silvriga egentligen, men jag tänker inte göra rent dom faktiskt! Tycker dom är vackra som dom är!

Jag har valt att använda dom som ljuslyktor med små nysilverfat under. Nån som kommer på nån annan kulig idé??

IMG_7049a

IMG_7054a

IMG_7057a

IMG_7060a

IMG_7062

Till det facila priset av 25 kr stycket!! Smile!!!

Jag har gjort lite eget handarbete också! För en femma på loppan inhandlades en jätteful (!) fururam m en liten, liten, spegel i! Tror att dom finns på Det Stora Varuhuset att köpa… Efter lite slipande, målande o pysslande så blev den såhär! Rosorna är av rispapper o det kallas att göra decoupage.

IMG_7040a

IMG_7043

Nu gillar jag den bättre!!

Sen var det den där guldiga spegelramen som jag visade i ett tidigare inlägg.. den syntes lite grann på en bild i förra inlägget, vit som snö!! Ja, det tog lite tid innan den blev färdig… Först använde jag sprutfärg, o blev missnöjd för jag tyckte det blev så grått… sen tog jag penseln o gick loss!! Sen blev tanten nöjd!!

IMG_7222a

IMG_7109

Hmm, ser att det verkligen inte är lätt att få samma färger på tapeten varje gång man fotar! Tapeten i vardagsrummet o hallen är riktigt ljust nougatbrun! Inte senapsgul som det ser ut på bilden!!! Då skulle jag må illa varje dag i så fall!

*******

Sen, när jag hade lite tråkigt en kväll o tyckte att jag skulle leta upp nån lampa att sätta upp i vardagsrumsfönstret… Ja, ni kan ju gissa vad som gjordes med den innan den kom upp…

Japp!

Vilken färg?

Japp!

IMG_7213

Den var terracotta färgad m vita blomslingor innan.. Gardinen som skymtar i bakgrunden kommer från VIOLAN!! Jag handlade dessa av henne förra året, men hann aldrig få upp dom! Men nu du, Violan! Nu sitter dom uppe, mina vackra spetsgardiner!!

Jag har en hemlis!!

Jag har köpt mig en leksak!!

Mer säger jag inte… men i nästa inlägg så avslöjar jag vad det är!! För mig är det en kanongrej, som jag velat ha länge!

Tills dess..kära vänner..

Önskar jag er allt det bästa!

Massor med Kramar!

Iréne

16 kommentarer:

Skomakartummen sa...

Hallåjsan
Nu vart jag nyfiken på leksaken. Så mycket fint du visar. Det var längesen jag körde bil utan servo.. då var det en kille som vevade rutan och ropade åt mig skaffa servo.. hade lite problem med att fickparkera med den bilen.
Hoppas du får en bra dag
Många kramar sari

Inka sa...

Hej, Iréne!

Vill börja med att tacka så hjärtligt för awarderna...som jag redan hade fått. Men tack så jättemycket ändå, vad du är rar.
Och tack för komplimangen inne hos mig.
Nej, jag tycker inte du ska göra något med dem för de är sååå fina som de är. Vilka fynd du gjort där.
Men gud jag har 4 sådana speglar som du har decoupagerat. Tack för tipset. Men gud vad fint det blev. De speglarna kommer från IKEA från början, om jag nu inte minns fel.
Vad fin spegeln blev vit och fönsterlampan blev ju riktigt bondromantisk som vit. Sååååå jättesött.

Men du...leksak. Hm, det är ju lite så tankarna börjar vandra åt fel håll när du säger leksak, hahahahaha.


Ha det så gott vännen


kram Inka

Penseldraget sa...

hej irene
men så fina saker du fyndat...blev så glad när jag såg din guldspegel du målat, har en exakt likadan och har länge funderat på att måla den...nu tvekar jag inte längre =) din lilla rosspegel blev ju urgullig....kul när man förvandla fula saker med lite färg o blommor....
kramar pia

Inka sa...

Förresten har jag addat dig i min blogglista nu. Såg att du inte fanns med...shame on me.
Men nu finns du där

Jag ser att du också bor i Sörmland...var? Jag bor i Nyköping

Kram igen på dig.

Inka sa...

Hihihihi!

Ja, kaffe är aldrig fel men ibland kan det bli lite för mycket av den varan.

Jaha, Katrineholm. Ja det är ju inte så långt bort. Förra lördagen kom det en tjej hit till mig och köpte lite saker jag hade på Blocket. Hon var supertrevlig och sen följde hon och hennes kompis med mig på våran loppis "Öppen Hand". De blev överlyckliga eftersom det finns så mycket att köpa där...och billigt är det med.

Hela deras bil var full när de åkte hem till K-holm.

Förresten, en gång i tiden när jag var ung (på det ljuva 80-talet), så gick jag på Kjesäters folkhögskola i Vingåker (estetisk). Men jag gick bara ett par månader.


Ha det gött.


Kram Inka

Penseldraget sa...

hej igen
tack själv du är ju så go själv med dina komentarer....=) jag lovar att visa när spegeln är målad, ännu ett conteinerfynd av min svåger o den va hel....jag har inte haft tid att lägga ut nåt inlägg, har skapat =) men de kommer snart de lovar jag...under tiden är de ju tur jag kan titta in till alla er underbara kreativa människor...

massa kramar pia

LillaFlisan sa...

Oj så mycket fint du visar!!!!

Är du säker på att de filigran arbetade "ljuslyktorna" inte är äkta silver???

Det brukar oftast vara det, tyvärr många gånger ostämplat för att de kan kommer från orienten....

I vilket fall som helst var de superfina!!!


Stor kram


Flisan

Villa Carl Larsson sa...

Vad roligt att du ville vara med och tävla hos mig. Lycka till :)

Kram Josefin

Ofelias Hus sa...

Hej,

Jag har en liten överaskning till dig på min sida...

Kram,
Anette

Viola sa...

Jissis Iréne, här händer det grejer vill jag lobvaa, det sprayas och målas och resultaten blir ju verkligen fina, och vilka fian sspetsgardiner du köpt, fniss....visst är det för rart med skira gardienr och så har du hemlisar oxå, fram med dom bara,,,,ha det gott, kram

Katta sa...

Vilken vacker glashållare! Tycker den passar som ljuslykta men den skulle nog kunna gå som liten vas med ett glas i åxå. Fin du gjorde ramen med decoupage och terrakotta lampan blev ju så fin. Men vad har du varit och köpt dej för leksak egentligen? Kram Katta

Maria-Isabel sa...

Hej du nyvunna bloggvän!
Ser att du är lika pysseltokig som jag ju, vad roligt! Tack för att du tittade in till mi så att jag kunde titta in hos dig...
Önskar dig en jättehärlig fredag! Kram/ Maria-Isabel (Vintage & Morrhår)

PÄRLOR av SKROT sa...

hej!!Ja det blev lite mycket inlägg igår(skratt)vet inte vad jag höll på med igår.Tänk vad lite färg och dekopage kan göra spegeln blev jättefin och glashållarna var ursnygga spännande att se din leksak.Ha en trevlig helg kram Sussie

Fake cake sa...

Näää va nyfiken jag blev nu;) skynda dig och skriv mera;)

va kul att du vågade måla på speglarna. Innan jag visste att man kunde måla terrakotta och plast vita så slängde jag saker. Så dumt så dumt men jag visste inte att det skulle sitta lika bra.
Även järnljustakar går kanon och det tänker man ju inte på.
Ja utan servo e ingen picknick;) får mer muskler kanske hahaha

ha det riktigt fint i helgen och tjusig bakrund du skaffat.

Kramis

Hanna sa...

Så mycket fint och härliga ljuslykter!
Hanna
blommorifonstret.blogspot.com

Ofelias Hus sa...

Hej

Det där teet lät ju jättegott, ska spana efter det nästa gång det ska handlas te...

Så fint du har fått tag på...och vet du den där ovala spegeln känner jag igen...har en likadan!
Måste nog damma av min och förära den med lite vitfärg, den blev ju jättefin !!

Kram,
Anette