tisdag 10 november 2009

Utepyssel!

Hej där!

Nu är hösten här på fullaste allvar… löven befinner sig på marken tillsammans med fallfrukten från äppelträden… (har faktiskt plockat undan dom, flera ggr!! Men de verkar aldrig ta slut!!!)Växtligheten drar sig tillbaka o lägger sig till vila inför vintern..

Novemberbarn som jag är, tycker jag faktiskt att även denna årstid har sin skönhet..

Gillar tanken på att naturen lägger sig till ro o att det är lite mera “tillåtet” att dra sig inomhus..

Vi fick faktiskt SNÖ förra veckan!!!

För mig tror jag att det var det tidigaste jag upplevt i Sörmland. Den försvann dock lika kvickt som den kom! Dottern var snabb på att föreviga!

IMG_1727

Kärleken o jag har jobbat ifatt i trädgården den sista veckan..Rensat. flyttat o planterat nytt.. det har ju varit en behaglig värme ute så det har varit jätteskönt att hålla på.

Vi fick tokspel o köpte massor av lökar! Snödroppar, krokusar, påskliljor, narcisser o tulpaner som vi planterade i en gammaldags rundel! Där fanns tidigare ett gammalt solur, omgivet av massor med Kallor. Ingen favorit hos någon av oss!! Ska bli jättespännande att se vad som kommer upp i vår! Så här såg det ut under arbetets gång:

IMG_1750I mitten syns en lavendel som vi passade på att flytta..

Pysselsugen är jag ju nästan hela tiden, men den här årstiden är det nog allra värst!  Passade på att fixa till lite vackert utanför huset, bredvid verandan.. Hade som vanligt sällskap av en go´ kompis! Han älskar att ligga under bord o bänkar utomhus o är gärna med mig när jag är ute o pysslar…

IMG_1754a

Tog rätt på en skruttig och ärgad kandelaber efter min far, som ingen annan ville ha. Den har jag lindat med mossa o ställt på den gamla bänken..

IMG_1755

När allt var klart tände jag ljusen o bjöd Kärleken på Glögg!

IMG_1756a***** 

Ett skönt avslut på en härlig dag utomhus!

Ha det nu så gott, mina vänner!

Se till att njuta av hösten också! Det finns alltid stunder att bära med sig i minnet..

Kram! Iréne

 

5 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Vad fint du har gjort ute.Visst har det väl sin charm att vara november barn det är mysigt.Önskar mej många saker älskar paket.Vad gott med glögg.Har du provat årets glögg mandarin.Ska jag köpa och testa.Ha det gott kramizar ~~~~~RITA~~~~~.

Shabbycharm sa...

Gud så snygt du gjort ute och hunden vakter over bordet ser jag....hehe
kram bella

Inka sa...

Hej, Iréne!

Ja, jag tycker också att alla årstider har sin charm. Och jag älskar hösten mest av allt. Aha...novemberbarn. Är du då skorpion månne?

Om du vissta vad avundsjuk jag blir på att du har trädgård. Jag vill också ha hus med trädgård. Det har jag ju visserligen men det är ett hyresradhus. Jag vill ha eget...Suck!

Du har iallafall gjort så fint.

Trevlig helg


Kram Inka

Bloggullet sa...

Så fint du gjort på bänken, du är så duktig på sånt.

Ha det nu så gosigt med kärleken.;o)
Kram

Mitt Måleri sa...

hej vännen
men så fint du gjort på bänken...vad romantiskt att sitta där och dricka glögg =) ja vi fick oxo njuta av lite snö ett kort ögonblick =) men de kommer säkert mer snart...
önskar dig en skön vecka
kram pia