måndag 12 januari 2009

Nymålat del 1

Halloj!!
I´m back!!

Har kanske inte varit direkt.....försvunnen... men..ehh...lite borta har jag nog varit..fastnade i målarfärgen...*ler*...sånt som händer... sen tog energin slut o jag behövde ta igen mig... märkte det när jag hittade disktrasan i kylskåpet o inte hade minsta aning om hur den hade hittat dit..! Nån som kan lösa mysteriet...? *fniss* Ja, det är sånt som händer...mig...varje vecka...så jag borde väl inte reagera så mycket över det egentligen...


STRESSSSS!!!!!!


Men....med tanke på att jag faktiskt försöker lära mig att släppa på kraven...(som jag själv sätter!!!!) och att slappna av.....så tycker jag att det borde...liksom....bli någon förändring.... jag menar... kanske jag kunde finna disktrasan... i skafferiet istället?Nog om detta!!!


Nu har jag iaf målat lite saker... den läskiga gröna piedestalen!!
Den blev ju VIT naturligtvis!
Krukan ovanpå, är den ännu läskigare ljusblå/guldigshabbiga!!!
Same color there! Hmpf...skulle nåån annan färg vara... intressant...?
Jag hade införskaffat lite mönstrat rispapper för decopage före julen... vilket kom till användning nu!
Ljuvliga rosor fick pryda de bägge!!
Testade att sätta dit små små rosblad som ser ut att ha fallit ner o landat tillfälligt... (låtsas att den där sladden i bakgrunden... inte syns!! )

Piedestalen har fått sin plats vid sidan om ett litet bord, som fick följa med ner från vinden när julsakerna åkte upp!! (å är det så jag får syn på ett enda tomteskrälle till...så får han bo i ena byrålådda te nästa jul!!!!!)(...lååångt upp till vinden...)

Bordet blev utmärkt att ställa lite ljus på! Vad ska man ha bord till annars? Förslag...någon?

Silverbrickorna under ljusen är köpta på loppis för en femma stycket! Den lilla "piedestalen" har jag köpt hos Gerda, med nätbutiken Idémakeriet! Duken är i linne och är...INTE (!) ett loppisfynd! *fniss* (arvegods!)


Här syns mitt lilla tittskåp!
Ramen fann jag på loppis för en Selma...då satt det en gul tygros i!! Inte min typ av kanske.... Sen låg den till sig ett tag innan jag kom på vad som skulle ske... Det fick bli en liten ängel som fick flytta in där!
Boken som ligger där är en bibel från 1894....loppis förståss... Priset..jaa.. det är nog en egen historia... ** (har, som så många andra, härmats lite med det lilla ljuset på bibeln! )Korset har jag tillverkat själv, utav ståltråd... kulit men ont i fingrarna efteråt!
** OK, då! Jag ska berätta om priset på bibeln...

6 kronor och 85 öre, om jag inte tar fel på öret...
Billigt va?
Speciellt med tanke på att den faktiskt är köpt förra året, strax före jul... *ler*...alltså ingen REA!
Nu ska jag inte skoja mer...
Jag har en loppis som jag brukar gå till, världens braigaste!
Det tar sin tid där, inte BARA för att det är så trångt att man nästan inte kan ta sig fram på vissa ställen.... Jag brukar plocka ihop vad jag hittar o är intresserad av... sen säger jag: Nu får du räkna M!!
Å det brukar bli väldigt bra! Till min plånboks fördel o ofta slänger hon med något "på köpet" oxå!!!
Såå, denna gången skulle priset bli 200 kr.. Hade bara 170 med mig o bad om att få komma ner lite senare med resten av summan..?
Jovisst! Inga problem!
Sen stod vi o pratade en stund o så säger hon plötsligt;
Va 17! Trettio kronor! De e väl inge o bråka om! Du får´t för 170!!
TACKAR!!!
När jag senare kom hem o kollade in vad jag fyndat, så inser jag att jag fått varje pinal för 6;85!!
Å det var inte "vad skit som helst"! *ler*...joo, för en del kanske... *ler ännu mer..*
Vad sägs om dukar, silverbrickor, silverljusstakar, äggkopp i nysilver, spetsar, mm mm...
Jag har en bra loppa jag.... *fniss*
Men...jag ska förmodligen upp till stora staden i slutet av månaden på loppis!!!! Ska bli sååå kulit..bara planerna blir av nu...!
Nee, nu ska den stressade o förvirrade tanten ta o leta upp sängen... hmm... undrar vart jag gjorde av den nu då... ? Hoppas den är där jag ställde den sist...
Avslutar med en otroligt dåligt fotad ros!! ELLER... en väldigt romantisk bild på en ros... ehh..
Ha det riktigt gott nu!!
Så hörs vi snart igen!
Lovar att jag ska ta det lugnt, o inte hitta på för mycket tok så att jag tar slut o inte orkar skriva...
KRAAAM!
Iréne

10 kommentarer:

le ciel flamand sa...

The piedestal looks great! I'm sorry, but I don't understand much of your beautiful language... Lovely pictures! Annelies

LillaFlisan sa...

Ja, du kan då fynda du!!!

Så himla fina saker för det facila priset av 6 och 85!!!

Pedistalen blec helt bedårande!! Vilken bra idé med roenbladen, så sött!!

Kram

Flisan

Anonym sa...

Gudars vad flitig du är vännen.
Själv har jag ett projekt om dagen på min lista. Och då är handla, tvätta och sånt inräknat som projekt så det blir inte mycket mer än det nödvändiga gjort! Men jag har ju min anledning till att det ska vara så...
Det är i alla fall kul att se hur fint du har "fått" det hemma. Duktigt gjort!

Viola sa...

Jissis så mkt fint du visar och du är bra tudligen på att fynda vackra saker, fler än jag som bara målar,,,,är nu inne på andra veckan men en del börjar bli klart, tack för det och det börjar verkligen likna något, men roligt är det...ha ne bra vecka,krmar

Karin Krut sa...

Grejerna blev jättefina och vilka superfynd :)
ha en skön vecka
Kram Karin

Katta sa...

Men vad snyggt du gjort! Du verkar ju ha energi så det räcker och blir över och fynda hinner du med.Är det den här stora staden du ska på loppis i? Hoppas du hittat din säng nu då, själv funderar jag på vart en apelsin tog vägen den är nu spårlöst försvunnen. Kram Katta

Ofelias Hus sa...

Vad du har gjort fint!

Du skriver som vanligt så bra att jag får lust att måla, putsa silver och springa på loppis på samma gång när jag läser dina inlägg...mycket givande med andra ord.
Disktrasan i kylskåpet ?
Det är väl inget, var glad att du i alla fall hittade den, ha-ha!!

Kram
Anette

Mitt Måleri sa...

hej irene

oj så snyggt du dekorerat piedestalen super =) och vilka fynd du verkar göra på loppisen...jag har gjort ett kanon köp på pingstkyrkans loppis ett gammalt skåp med 2 dörrar lådor under o skönt svängda ben...de ska bli mitt protekt i vår...fick de för 250 kr =)
ha en fortsatt skön vecka
kramar pia

Lotta sa...

Nä va??? var bor du? ;)kommer till den loppisbutiken genast haha inte klokt va billigt.
Såååå fin pedistalen är:)
Korset ska jag ta som ett tips om jag får:) jättefint gjort av dig.

ha det gott

Anonym sa...

情趣用品,情趣,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲