måndag 2 mars 2009

JAG VANN!!! Åsså hyllan…och nåt om mig..

Kan ni tänka er!!!

Jag har vunnit en bloggtävling!!

Haha!

E så glad!!!!!

cimg3192_29042554

Denna lilla rara väggängel för värmeljus vann jag i utlottningen hos Luran!

You made my day, lilla Luran & Therese!

Tack!

*****

För en tid sen fick jag en award av härliga Anette, med den underbara och inspirerande bloggen Ofelias Husblogg!

Med den awarden följde att man skulle lista 5 saker man inte kunde vara utan! Känner att det är dags att jag tar tag i detta nu!

Ja, det blir inte lätt, kan jag säga..  Ni vet, det där självklara, som familjen, vännerna mm det hoppar jag  över…

1. Där blir jag ju tvungen att säga , mina insulinsprutor… Så e de ju bara..inget jag kommer undan där inte…

2. Hundar!!!! Eller ska det stå Djur…kanske.. eftersom jag älskar de flesta sorters djur.. Men det e klart… spindlar, fästingar o liknande kusiner som krälar eller springer för fort… e jag väl inte så överförtjust i…DOM kan jag klara mig UTAN!

3. Naturen! Skogen och promenaderna, svamp- och blåbärsplockningen, allt som växer däri, skönheten, lugnet och andligheten o alla de små som bor där… Jag älskar oxå havet…men det e jag ju tvungen att klara mig utan eftersom jag bor där jag bor.. :-(

4. Loppisar!!!! Är ju helt klart en LoppoShopoholic!! Mår skitdåligt o drabbas hårt av ångestattacker när jag inte har möjligheten att få rota i lådorna på en loppa!!! Haha!! Jaa, nästan iallafall… Det är väl ingen av läsarna som känner igen sig där inte..???

5. Hmmm…här blev det svårt…Har ju lite svårt att hålla mig till ramarna vad gäller såna här begränsningar…. bara fem saker…Det finns ju ..Datorn, bloggandet, solen, blommor, brittiska deckare, pyssel o kreativitet..kameran… Ja, jag kan nog hålla på i evighet…! Fniss..!

MEN..jag får nog säga.

MINA GLASÖGON!!

Annars skulle jag nog inte kunna se varken svampar eller blåbär i skogen! Eller..ännu värre… ve o fasa.. Vilka konstiga fynd jag skulle göra på loppis!!! HAHA!

Vet inte riktigt hur det skulle gå att tempa en jycke.. ehh..

Förmodligen skulle jag inte heller ta rätt spruta när det e dags att sticka sig!

Såå, glasögon..de e grejjer de, tjejjer!!

Nog om detta!

Jag skickar inte denna vidare till någon..Tror den har gått runt en tid… Känner du dig manad så är du varmt välkommen att ta den med dig! Varsågod!!

*****

Så här blev den!!

Min första!

IMG_7745a 

IMG_7747aa

En gammal sprits!

IMG_7749aa

IMG_7769a

  IMG_7751aa

Bara älskar dessa fat med små söta blommor på!

IMG_7771a 

IMG_7762aa

IMG_7752aa

Fick tag på ett litet överstycke…målade vitt o se vad fint det blev!!

IMG_7758a

IMG_7768

IMG_7801aa

*******

Idag försökte jag sätta upp en hylla, med konsoller..ni vet.. Jag var lite småirriterad över att jag aldrig får upp nåt på väggarna här hemma! Visserligen satte jag ju upp tallrikshyllan (själv!!) igår..men men..det finns mer att välja på, om jag säger så!

Såå, jag har ju lite kort om tålamod ibland..Jag bestämde mig för att sätta upp hyllan!

Alltså inte försöka.. utan NU skulle den UPP!

Hittade rejäla betongspikar, tog fram tumstock o hammare!

Nu jäklar!

Ja, Jäklar var ordet!

Jag sa det några gånger..

Många gånger..

Sen kryddade jag på lite mer… och några varianter ur högre skolan ramlade visst ur munnen oxå.. Det osade hett som i en chiligryta efter en stund…

Hyllan?

Hmpf…

Den kan gott ligga där den ligger… undanstoppad… tänker inte titta åt den en gång!

Dumma hylla!

Den måste väl ha fattat att den skulle fastna på väggen…!?

Jag menar.. även om jag nu råkar ha endast TVÅ armar.. den kunde väl ha hjälpt till!!! Samarbete? Vi bor ju ihop i samma lägenhet!! Är det att begära för mycket, va?

Hmm.. vad ska en stackars ensam kvinna göra..mer än att vänta på att D´s starka armar kommer o fixar dit den där våldsamt osamarbetsvilliga hyllf-n!!!

Ha en underbar tisdag, mina Vänner!!

Kram!

Iréne

25 kommentarer:

Diverselådan! sa...

Grattis till vinsten, vad kul att du vann. Och vad fint du gjort på din tallrikshylla.
Kram från Annette

Viola sa...

Grattis till den rara ängeln! Du har tur du, vad fin din tallrikshylla blev och så mkt rart du placerat i den, är som du älskar gamla vackra tallrikar med rara blommor, visst är det surt när inte saker går som man tänkt sig, hoppas du snart får hjälp utav ett par armar ytterligare så den kommer på plats, hoppas din dag är bra, vi hörs snart igen, stor kram VIOLAN

paula sa...

hhaha jag försatår precis.:)
så mycket fint du visar .man blir sjuk
vad roligt att du vill vara med i min tävling
ha det bra
kramiz

Les Cotrions sa...

Hello Irene and thank you for your nice comment on my blog! I think you're speaking about the wire cloche on the right of the second photo...I bought it in St. Remy in Provence, but I'm sure you can find something similar anywhere!
Compliments for your blog..iy's so nice!
Have a great evening!
Till the next!
Vale

Roses & Angels sa...

Hej! Tack ja awarden är fin vart så förvånad när den kom på min mail! Usch inte kul med plaskväder men det är inte kul med metervis snö heller hahha. Japp du får hojta till om hjälp med 3 columner behövs. :-). Kan förstå att man tänker efter innan man gör det för det försvinner ju en del. Så fina bilder du lagt ut otroligt proffsigt gjort. Ha en skön kväll du med vi hörs Kram Christa

Roses & Angels sa...

Hej! TACK för kramen den värmde. hihih. Kram tillbaka//Christa

Therese sa...

Jag och Luran är så glada att ängeln hittade just till dig, paketet skall postas i morgon :-)

Din tallrikshylla blev verkligen toppen! Tror jag skall leta i mammas gömmor efter hennes gammla furufärgade hylla, lite vit färg kan göra under...

Ha en mysig kväll!

Unknown sa...

Grattis till din fina vinst! Så skoj. Och roligta tt läsa lite om dig. Jag tycker så mkt om att kika runt på din blogg, har ju aldrig tiden att kommentera bara... men det är ju dock för att det är så mkt spännande på g. Ja, jag tycker själv att det ska bli så skoj med boken, det är ju som en liten dröm som går i uppfyllelse. Blev så positivt överaskad idag när jag surfa runt och såg att webbutiken me and my home redan tar emot förbeställningar av vår bok, det blev så verkligt då, så skoj!! (usch, nu lät jag som en skrytmåns...). Ha det fint! Kram Petra

PÄRLOR av SKROT sa...

hej!! Vilket fynd det blev på tallrikshyllan det var ju kul att den ville komma upp och synas lite värre var det tydligen med surolle
*skratt* menar hyllan hihi.
Kram Sussie

ps: kul att du vann ds

FåFängans Hem sa...

Hej hej goa Irené!

Grattis till vinsten, den var ju bara för söt =)
Åh jag älskar ditt överstycke du har i tavelhyllan! En sån liten godbit vill jag också hitta.

Tack för påhälsningen, kul att du gillade Portugal. Maderia kallas för blommornas ö, så gillar du flowers ( vilket jag tror du gör ) så är en trip dit nog uppskattat!
Och ja maderia vin är ngt spec ;) Jag tror det blir mkt vin hem därifrån för oss hihi. Jag hoppas vi tar en tur in till Lissabon för jag vill så gärna se arkitekturen och ta massa massa kort!

Ingen aning om porslinet var portugisiskt...men ja de skulle kunna va det :) *får kolla upp*

Kissen och jag tackar för kramen o pussen! hihi och ger kärlek tillbaka så gott vi kan här i bloggvärlden :)

Therese sa...

Hi, hi, ja ibland måste man bara få skratta/fnissa av sig lite. Ett gott skratt är verkligen som medicin när dagen känns grå och tung :-) Nästan som med vovvar, de kan också glädja en med endast en slick och ett vift på svansen. Men det klart, de kan även driva en till vansinne... Men precis som med barn så är de såååå lätta att fölåta och älska!

Så du har haft en rottis en gång i tiden, kul. Vi trivs verkligen med rasen, men det har varit en hel del jobb med lydnad osv. Men nu är vi så nöjda! Nästa hund (Dexter) blir en jakthund, närmare bestämt en jämthund. Tanken är att vi ska få till en jakt/utställningschamp. - men ännu är det osett hur det går. Hade jag fått bestämma hade det blivit en fransk bulldog eller en bernersennen...

Du har kanske det bästa av två världar, fri tillgång till din väns hundar, utan att ha det där dagliga ansvaret. Låter inte helt fel!

Nu ska vi strax iväg jag och Luran på ytterligare en dag av inskolning, sedan ska jag bege mig på den lokala motsvarigheten till myrornas och se om jag kan fynda en vårig bricka eller något annat kul! (och som sagt posta ängeln)

Ha nu en riktigt fin dag och mys med BC när den dyker upp!

Varma kramar

Therese & Luran

Inka sa...

Grattis grattis gumman till vinsten. Kul att du vann,

Men vilka fina saker du ställt i hyllan. tallrikarna är ju bedårande söta så det både räcker och blir över. Och vilken fin "träbård"? du satte fast. Har jag aldrig tänkt på att man kan göra, tack för det.

Men vet du vad jag ser...? Jo, tapeterna! Var har du köpt dem? letar efter tapeter till vårt sovrum. Skulle vilja ha en vacker tapet där som är söt och inte för mycket och nu ser jag de jag vill ha.

Vad kul att läsa lite mer om dig. Och jag håller med...Glasögonen kan man inte vara utan. Och inte skogen, solen och allat annat du skrivit.

Ha det så bra nu


Kram Inka

Lallis - liv och leverne sa...

Grattis till din vinst:) Vad kul!
Och så fina saker du visar.
Ha en fin dag idag.
kram Lallis

Ofelias Hus sa...

Grattis till den fina vinsten!

Jag fick mig ett gott skratt när jag läste om ditt hyllprojekt...
ibland skulle man vilja ha åtta armar likt en bläckfisk, ha-ha...

Roligt att få höra lite mer om dig,
glasögon är väldigt bra att ha,
det håller jag med om!

Kram,
Anette

Penseldraget sa...

tack kära irene....du gör mig alltid så glad =)
de finns plnering på kurs framåt sommarn över en helg...du får så gärna komma med om de blir av =)
kram pia

Inspiration i vitt sa...

Hej Irene hahahah vad rolig du är när du skriver om hyllan jag fick mig verkligen ett gott skratt. Mycket fina saker har du i hyllan, speciellt det lilla överstycket.
Grattis till din söta vinst oxå. Kramar till dig/Ingela.

Unknown sa...

hihi vad roligt att du gillade det!!! Lyssnade på det på nätet (där var dock inte hela intervjun med..) det känns så märkligt astt lyssna på sig själv så också tycker man att man låter så märkligt...ler. Kram Petra

Roses & Angels sa...

Hej! Hehhe ja du vi får hoppas att det löser sig. NU har jag i alla fall fått vatten ur köks elementet hmmm men det kommer ingen värme. Bläää att det alltid ska strula. Vad skönt att få slappa, jag får ta det sen när allt det här är över. Åh ska bli spännanade att se dina fönster sen. HHAHAH nej jag ska försöka att inte försvinna bland kartongerna och försöka vila också! Ha en underbar helg Kram Christa

Inka sa...

Hej, Iréne!

Ja, brittiska deckare är sååååå bra. jag håller verkligen med dig. Jo, vi -64:or e´bara bäst, hahahaha. Jaha, är du skorpion då månne?

Snälla, i min förra kommentar till dig undrade jag var man får tag på de superduperfina tapeterna. VAR HAR DU KÖPT DEM? Jag måste tapetsera ett par väggar i sovrummet och en i vardagsrummet.

Och du...Ha en mysig helg.



Jättekram Inka

Katta sa...

Hallå! Grattis till vinsten. Vilka fina bilder du tagit.Djur är ju underbara i alla möjliga varianter på sitt sätt men inte måste man räkna småkryp som djur på det sättet fast det är klart barn tycker ju det är mysigt att ta upp skalbaggar och sitta och gulla med :) Vilken envis hylla du bråkat med då, låt den ligga där den ligger eller skaffa ett trollspö så den lätt kommer på plats det är mitt tips.Kram Katta

Roses & Angels sa...

Hej !Ja det har varit en underbar utedag det behövdes kan jag säga. Ja elementena är en plåga vet inte hur jag ska få dom och fungera men röris kommer hem nästa vecka från fjällen då får ha banne mig komma hit. Signaturen med blommorna har jag gjort i ett program som heter paint.net Kan laddas ner gratis! :-). Typsnittet??? Eller gjordet jag den i microsoft digital suite???? Oj nu kommer jag inte ihåg.Jag ska kolla det åt dig senare. VART jag gjorde den och vad typsnittet heter. Ha en super trevlig kväll kram Christa

Roses & Angels sa...

Hej IGEN! Typsnittet heter parchment och är gjort i microsoft digital suite. Det programmet har jag bara på skiva så jag vet inte om det går att ladda ner. Bilden är hämtat med google. Finns på shoppingbutiken också bland tårtdekorationer. hiihii. Kram Christa. Hittar du en bild som du vill ha kan jag ju alltid hjälpa dig att fixa om du vill ha just det typsnittet. Ha en bra kväll kram

Stina sa...

Vad fint. Grattis till vinsten också. Kramis

Anonym sa...

Grattis till din söta vinst.
Tallrikshyllan är ju jättefin.
Önskar dig en trevlig kväll.
Kram

Fake cake sa...

Oh va fin hylla du har. Tänk såna tallrikar har jag med. De e ju för söta:)
Ja du..vet inte hur jag skulle klara mig utan min man. Jag ropar OFTA på honom ang spika upp saker m.m.m.m.;)

Grattis till den så söta ängeln:)

Hoppas du får en fin Söndag//Kramis Lotta