tisdag 25 maj 2010

Stirling och Trossachs Nationalpark, Scotland

Välkommen!

Kul att du vill hänga med på en sväng i detta vackra land!

Bilderna är inte de bästa.. Så bra de kan bli med ett rätt typiskt brittiskt väder i sällskap..

Stirling Castle är förknippat med kända namn som skottarnas Drottning Maria Stuart, frihetskämpen William Wallace och Robert the Bruce, kung på 1300-talet.

PICT5707

Den vackra kyrkogården nedanför slottet

PICT5714En del av Stirling Castle

(som var så stort att jag inte hade en möjlighet att få med hela på kort! Klicka på länken så kan du läsa mer o se vackra bilder)

*****

Här kommer lite bilder från det medeltida kök som fanns på slottet

PICT5726  PICT5727

PICT5730 

Detta var ett fungerade kök vid de stora slottsfesterna som kungligheterna hade.. Lite skillnad mot de kök vi har idag! Fascinerande!

PICT5734

Kapellet, The Royal Chapel  

PICT5737a

En av sex öppna spisar i The Great Hall! Enorma!

PICT5739 

Den här ljusstaken är väl nåt för alla som gillar Shabby Chic!

PICT5745

The Great Hall

*****

PICT5695The William Wallace Monument 

(klicka på länken för mer info!)

*** 

Staden Stirling är känd som “The Gateway to the Highlands”, vilket märktes när vi for vidare..

Ett vidunderligt och otroligt vackert landskap öppnade sig framför oss.. Det var regndis o dimma i luften och detta hjälpte till att göra utsikten ännu mera magisk…

Vägen fick genom Trossachs Nationalpark längs Loch Lochmond

PICT5757a

PICT5759a

PICT5760a

PICT5761a

PICT5762a 

*****

Vi styrde kosan mot Oban, en fantastisk kuststad! Vill du hänga med på resan så är du Varmt Välkommen tillbaka!

Till dess… Ha det bäst!

Kram! Iréne

 

 

7 kommentarer:

Mitt Måleri sa...

hej vännen
vad kul att få ta del av din härliga resa =) så jätte fina bilder du visar...tack för din goa kommentar. Ja man måste förbehandla mörka möbler annars blör dom igenom, antingen kan du köpa kvistlack som man stryker på. men nu finns de en färg en sk. stoppfärg vet inte exakta namnet men flugger har en bra. fråga där så vet dom vad du menar, nackdelen med den är att den luktar lite illa men nu kan man ju måla utomhus =) hoppas jag va till nån hjälp
kramar pia

TEFROSSA sa...

Wow, vilken härlig resa! Och det brittiska vädret gör det bara ännu mer trolskt och stämningsfullt... Vi skall du dit i sommar och då hoppas jag väl att vi får någon soldag i och för sig. Jag hänger gärna med på fler resebeskrivningar.

Kram
Lena

Katta sa...

Jätteroligt att få följa med dej till Skottland. Vilket vackert land det är och ett av mina drömresemål så jag hänger med dej lite på din resa tills vidare.Kram Katta

TEFROSSA sa...

Hej igen!

Jo, vi skall till Balquhidder, om du vet vad det ligger. Hyr en stuga där. Det ligger relativt nära Crieff, tror jag.. inte helt hemma på läget. Men det är iallafall just där filmen Rob Roy spelades in..

Angels & Roses sa...

WOW! Vilka bilder och tack för att du delar med dig av resan. Klart du har 3 lotter vännen! :-). Tack för dina tankar söta du. Det värmer. Hahha tack tack, ja inte hade man väl kunnat tro att man en dag får så många besök! Kul är det. Tack hahah ja den portföljen är väl fin? det är Pia som kom på idén att måla den så, hon är så jäkla duktig. :-) Visst är skorna fina? Hon kommer säkert att ha kul, ville ju inte gå på balen först men vart frågad av en kille så hihi hon ändrade sig sen som tur är. Ha en fin kväll nu vännen. Om jag inte svarar så fort som jag brukar beror det på att jag har så mycket här just nu hihi. Kram

annette sa...

Oh, tack för att jag får följa med på resan och få uppleva allt vackert via Dina bilder.
Helt klar över att detta är en plats för mej att besöka som älskar gamla byggnader och historia, kul att Du oxå berättar en del om byggnaderna, och det gamla köket måste ha varit en dröm att få besöka!

Ha det så gott!

Kramar!

annette

Inspiration i vitt sa...

ojoj vilken underbar upplevelse du varit med om. Vad härligt att få se annorlunda miljöer, gillade det gamla köket.
Tack för att du ville vara med i min tävling, ha en fortsatt go vecka , Kram/Ingela