torsdag 7 oktober 2010

En piedestal…

Hej på er!

Jag ber om ursäkt att jag inte hunnit runt ännu, till er alla som deltar i min utlottning! Har inte varit så flitig med kommentarerna hos er andra heller…

Jag dras med nån envis bacill som gör mig helt slut… Är lite snuvig o lite rasslig i halsen, mestadels täppt i näsan o har haft feber till o från… – MEN jag är ju inte sjuk!! Bara helt orkeslös o huvveknoppen vill inte som jag önskar!!

***

Idag visar jag lite bilder på en piedestal som jag målat! Den är tillverkad av min gubbes farbror och är inte så gammal…

PICT7647 (före)

Den är gjord i trä, som inte var av finaste kvalité, spacklad o övermålad med en grå färg och sedan marmorerad som synes på bilden.. Vilket jobb va´? Hade lite pyssel med att slipa den, erkänner jag. Sen fick jag använda en vit grundfärg/stoppfärg så att det inte skulle blöda igenom..

IMG_4666

Jag ville ha den helt vit, inte shabbad, så jag målade vitt rakt igenom o lackade sen de två planen så att de ska hålla för slitage..

IMG_4669 

Den lilla “Plätten” / Muehlenbeckian stortrivs på den!

IMG_4671

 

IMG_4673

Tänk vad det lyser upp med vitt! Allt ljus reflekteras o det blir så vackert!

IMG_4682 

IMG_4692

En liten ängel i plåt bor hos växten…

***

Nu håller jag på med nästa projekt, ett litet bord som jag fann på loppa i somras. Attans, vad svårt det är att få till en alldeles slät yta på en bordsskiva!!! Alla skavanker syns, trots att jag använder riktigt bra penslar o färg!

Hur gör ni??

Jag tänkte prova nåt som Kärleken föreslog; Sandspackel! (tror jag det hette) På med detta, låt torka o sen med finaste sandpapper försiktigt slipa ytan, för att sen måla sista lagret vitt..

Nån som testat?

***

Önskar er en riktigt fin helg!

Det ska visst bli vackert väder…

Vi ska vara hemma.. det kommer ev en jägare hem till oss, som ska ta hand om räven som smyger på våra ankor o höns.. Det kanske verkar hemskt att skjuta räven, men jag vill inte mata räven med våra djur!

KRAM! IRÉNE

20 kommentarer:

Skogslyckan sa...

Vilken skillnad! Piedestalen blev verkligen som ett smycke. Gillar piedestaler och har flera stycken här.
Lycka till med bordet.
Kram Pia

Penseldraget sa...

Hej min goa vän =) så fin den blev piedestalen....har inte provat sandspackel men de funkar säkert..
ha en skön helg du med
kram pia

Katta sa...

Jo vännen du är nog lite sjuk ändå, bara att du inte vill erkänna det.De är grymt envisa höstens baciller mina barn har aldrig haft så hög frånvaro från skolan som denna höst och jag repar mig aldrig riktigt heller.Pidestalen blev jättefin, men sandspackel har jag aldrig hört talas om låter spännande. Förstår att du måste värna om dina hönor men att du tycker synd om räven med, ett dilemma. Ha en fin helg, kram Katta

Gardenhouse sa...

Hej!
Så fint du har och gör! Har jag sett här hos dig. Såå vacker och skir din pidestal blev målad och klar. Sandspackel har jag aldrig provat, funkar säkert! Annars får det gärna synas att sakerna har varit använda för mig.
Krya på dig och trevlig helg!
Tack för titten Sussi

himlaverket sa...

Så fint du gör...
allt blir sååå mycket snyggare i vitt..
Jag är förälskad i vitt å har varit det de senaste 20 åren, även när det inte var trendigt. Kanske för att jag växte upp på sjuttiotalets grönsakstapeter och tomtegardin till jul Buuuääääkkk!
Kram

Sirpa sa...

Hej!
Den blev ju jätte fin! Tyvärr har jag inte provat med detta! Hoppas det blir bra! Hur gick det med räven?
Vad roligt att du vill vara i min utlottning, lycka till!
Har en mys fredag!
Kram Sirpa

annette sa...

Så mycket Du tar hand om och gör fina saker av istället för att det står och blir oanvänt.
Tycker alltid det är svårt att få en yta helt slät, har inga bra tips alls att ge, men Du kan ju testa sandspackel så får vi andra veta om det fungerar;)
Hoppas Din förkylning ger med sig snart så Du blir "pigger" igen!

Ha en underbar helg!

Kramar!

annette

Inspiration i vitt sa...

vilken extreme make over din piedestal har gått igenom, det blev såå fint och favoritblomman nr1 har du där oxå. Kram på dig/INgela.

Hem ljuva hem sa...

Tack snälla du för din kommentar :-) Jag mår mycket bättre nu och har kommit igång och jobba igen. Verkar vara din tur nu att bli sjuk, hoppas du kryar på dig snart.
Piedestalen blev ju jättefin, tänk vad lite färg kan åstadkomma. Jag tycker det är ganska fint om man ser skavankerna genom färgen..då ser man ju att det är gammalt. Härlig ängel dina växter har..
Önskar dig en skön fredagkväll
Kram Anneli

Viola sa...

Trist när man inte känner sig kryer..hoppas det ger sig snart...pidestaler har jag pippi på..har välan en 4-5 i min ägo..din blev så fin med vit färg, nu önskar jag god jaktlycka, kramen

Sirpa sa...

tack tant irene...jag har fått en docka...kram anabelle...mormor hälsar

Mattisheimen sa...

Hei Irene,

Så fin pidestallen din ble. Det gjør seg med hvitt :)

Så koselig at du vil være med på Give Awayen min. Jeg ønsker deg lykke til :)

God bedring. Håper du får ei trivelig helg!

Klem Renate

Hjemme hos meg sa...

Hei!
Kjempefin pidestall :) Og kjempefin blogg du har!!

Klemmer fra Anette fra Norge :)

Roses & Angels sa...

Vilken fin piedestal och vilken vacker grön växt. ÄR så dålig på blommor. Tack för dina värmande kramar vännen Kram på dig med.

Åsa sa...

Den blev jättefin vitmålad, men vilket jobb.
Så jobbigt att räven tar era djur.

Kram Åsa

Roses & Angels sa...

Iréne! Har gråtit så mycket att mina ögon är helt svullna. Älskade katt, att man saknar han så. MEN som du skriver, han har det bättre där. Han får ett liv en katt ska ha. Han går före och han ska ha det så bäst. Jag kan hälsa på och se med mina egna ögon att han mår bra då känns det lugnare. Skitjobbigt är det men det går över. Tack för din omtanke vännen! Du är så go. Stor kram till dig med hörs

Villa Vinkelhaken sa...

Jättefin pidestal! Snyggare i vitt! =)

Ha de bra!
Kram Jenny

Stina sa...

Hur fin som helst!
Ja, jag blir tokig på blogger snart.
Bara för det så börjar jag tappa sugen ordentligt.:-( Kram Stina

Mjuka sa...

Allt som målas vitt blir vackert!! Jättefint!
Ha det så gott
kram Malin

Therese sa...

Oj så vacker pidestal vännen! Blev toppen!!! Och som jag skrattade åt kärlekens användning av JOY :-)
Har haft en toppen hÄLG i skogen, å vi är så taggade nu jag å Bus så visst kommer vi och fixar räven *fniss* Kramar i massor!!!