måndag 5 januari 2009

Systers Lapptäcke

Hejsan alla!!

Ni som läst mina inlägg kommer kanske ihåg att jag berättade att min syster höll på att sy ett lapptäcke... Nu e de klart!!!

Vi fotade häromdagen,innan snön kom! Det var strålande solsken o väldigt frostigt ute o det ger ett speciellt ljus.. Jag personligen tycker att det e lite svårfotat då..att få exakta färgåtergivningar bl a... Hennes förra täcke fotade vi inomhus o DET blev INTE bra! ;-)

Såhär kan ett lapptäcke se ut! Det finns lika många varianter på mönster som det finns människor... o lite till! I detta täcke har varje tygbit en historia från hennes liv.. det e lite häftigt tycker jag.. Det var väl så det hela började..eller... iaf när dom syr brudtäcken i USA..för att få med sig familjens historia.. Nog om detta...

Varsågoda!!


























Det rostfärgade rosentyget är en del av baksidan..




Vilket arbete va´?

Jag e full av beundran M! Du e så händig o duktig!!


******************************************


Det har inte blivit någe målat för mig de sista dagarna... o inget sytt heller... ;-(

Har känt mig sugen men det har varit så mycket annat som kommit emellan... Jag får väl samla arbetsenergin tills det finns tid för sånt..

Den lilla guldspegeln som jag visat tidigare..den e spraymålad nu. Jag trodde den var klar, men när jag kollade in den i dagsljuset...hmmm... så var den nästan grå.. istället för vit!! Så den ska få sig några fler lager innan den blir fotad.

Jag är iaf jättenöjd med min vita lilla byrå i hallen!! Det känns så ljust o glatt när jag kommer hem o det första jag ser är den!

Ska avslöja en hemlis: bakom den lilla tavlan på byrån...gömde jag telefonen!!! Tycker det är så fult m telefoner, även om de är snygga i färg o design så får jag dom aldrig att passa in riktigt!!

Hur gör ni???

Hoppas morgon dagen inte blir fullt så kall som idag, -17!!
Jag ska ut på landet till jyckarna...
En liten bild på mina älsklingspippisar: Sidensvansen! Har ni hört när den sjunger? Det låter som små silverklockor nästan... Den e ju så sööt oxå!



Hoppas att du får en riktigt toppendag imorgon, måndag!
& att det händer dig något riktigt BRA!!!!
Kram kram!
Iréne

9 kommentarer:

Viola sa...

HEJ IRÉNE, VILKET SÅ UNDERBART TÄCKE OCH VILKET OTROLIGT ARBETE, DET ÄR SÅ VACKERT MED SITT MÖNSTER OCH ALLA HÄRLIG FÄRGER, SÅ DENNA ROSBÅRD PRICIS I MIN SMAK, HÄLSA SYRRAN ATT HON ÄR OTROLIGT DUKTIG, HA EN BRA DAG I DET VACKRA VINTERVÄDRET, KRAM

Vit Gladiolus sa...

Huu här har vi riktigt kallt, vi har 19 grader. Vilket otroligt vackert lapptäcke srran har gjort. Verkligen!
Kram

Stina sa...

Oj, vilket jobb!
Det var väldigt härligt det där täcket.:-) Kram

LillaFlisan sa...

ÅH!!!!!

Vilket FANTASTISKT täcke!!!

Och vilken arbete hon har lagt ner....
Helt sagolikt.........

Usch, ja! Kallt är trist! Men jag hoppas att du har det finemang på landet!!!

Kram

Flisan

Penseldraget sa...

hej irene
herregud vilket underbart täcke =) de skulle ju va perfekt att limda om sig nu i kylan....vilket tålamod hon måste ha...du frågar om färg mena du just den träfärgade eller överlag ? till den träfärgade måla jag en bruten v-slip som gick åt de lite mörkgula hållet sen använde jag lasyrolja med bränd umbra i som jag ådrade med...vita lådorna är bara vanlig v-slip..du får fråga om de är nåt annat du undrar
kramar pia

Fake cake sa...

Hej!

tack för dina fina ord hos mig:)
Visst är sidensvansarna fina!!!

Så fint lapptäcke...jisses va svår den ser ut sen, hon måtte vara jätteduktig.

ha det gott

Mjuka sa...

Wow vilket konstverk!
kraaam Malin

PÄRLOR av SKROT sa...

Vilket vackert täcke din syster gjort,tänk om man kunde vara så där duktig.Tack snälla du som tog dej tid att hitta adresser till rispapper,jag gick in och kollade på dekorationsverkstaden och köpte en massa papper.Vi får väll visa upp våra alster sen:)))
Kram Sussie

Roses & Angels sa...

MEN åh jisses vilket mästerverk! Vilket jobb. Gud vad flitiga och duktiga ni har varit som jobbat med det där. Är mållös! Kram