lördag 3 januari 2009

Vit snö..o vit byrå..

Hello Everyone!!

Idag kom snön!!
Jag som inte kollat in väderprognosen höll på o få dåndimpen när jag kikade ut imorse!!!

Det bara vräkte ner!!! Å på marken låg redan ca 20 cm!!! Å bilen... ska vi inte tala om... Det kändes som om jag skulle få skotta fram den... det tog en stund...! Men eftersom jag inte har egen bil, utan är lycklig nog att få låna en stor Vlovvo (!) när jag ska ut o vakta hundarna, kändes det faktiskt rätt kulit på sätt o vis!!
Inte ens stora genomfarten var plogad så det var ett litet äventyr att bege sig 3,5 mil ut i världen idag! Några sladdar blev det,,, men det gick bra!! ;-)

Naturligtvis hade jag kameran med mig!! Men ni ska inte tro att jag ens kom ihåg att plocka upp den ur väskan när jag kom fram...!!! Nee... jag skottade lite snö, prommade me hundarna, tränade lite trix med MIG & Devil, fikade, bar in ved, eldade... men inte F-N kom jag ihåg att fota!! :-)

När jag kom hem vara det kväller... o då kom kameran fram!!
Tog på mitt granris som jag har på balkongen, på räcket o i en stor kruka på golvet... m å s t e lära mig att komma ihåg att fota på dagen!!!!! Det första är med blixt o det andra utan..


Det här blev en rätt mysig bild ändå... jag har en ljusslinga runt balkongräcket som blev alldeles insnöad nu...

För några dagar sen höll jag ju på att slita ut min pensel med allt målande.. nu har det stått o torkat o idag satte jag fast handtagen på min lilla byrå!! Jag har ärvt den av min mormor och den var naturell i masurbjörk innan.. Jag hade den faktiskt så i många år, men hade alltid en önskan om att måla den! Så här ser den ut nu!





Allt som står på byrån är faktiskt loppisfynd!
Lamfoten, ramen, den lilla lyktan och spegelramen som skymtar ovanför. De två glasburkarna med så vackra lock köpte jag på Tradera för 40 riksdaler, likaså duken! Lampskärm från "DET stora varuhuset" och den lilla stenen är från min barndomstid! Det finns faktiskt en historia bakom...
Kommer ni ihåg ett barnprogram som hette "Den vita stenen" med Fideli (Fia) & Hampus? Tjejjen som spelade Fia var i ungefär samma ålder som jag var o jag såg ut som en kopia av henne! Jag åkte på ridläger i samma veva o där fick jag inte riktigt kontakt m de andra tjejjerna direkt... De stod tillsammans o snackade, fnissade o pekade... Tills de skickade fram en tjej o frågade om det var jag som spelade Fia i Vita Stenen??? Näe.. det var det ju inte... Men sen var isen bruten o smeknamnet som dom gav mig hängde med i många år.. Stenen då..? Jo, jag hade faktiskt hittat stenen innan jag for på ridlägret o efter det så hade jag den alltid med mig i fickan under flera års tid. Det blev "min hemliga identitet"!!! ;-)






















Nu håller jag på o plockar bort julens alla attiraljer... men vissa saker får faktiskt stanna kvar ett tag till.. Julgardinerna, för det känns så ombonat att ha dom, adventsstjärnorna i fönstren för det blir så mysigt ljussken och julstärnorna för jag har inte hjärta att slänga dom bara för att julen e slut!
Hoppas ni har haft en skön dag o att ni får en ännu skönare imorgon!!!
Kramisar!! Iréne
Ps: Ber om ursäkt för att typsnittet ändras här o där. Jag har fortfarande problem när jag ska skriva mina inlägg och även om jag väljer ett o samma hela tiden så ändras det o det går inte att skriva likadant igen! Trist! Men nu går det iaf ATT skriva! DS

6 kommentarer:

Penseldraget sa...

hej irene
tack söta du för dom snälla orden och bra tipsen....jag håller med dig o sari blir nog svenskt ordspråk och kanske ett franskt =)
men guuuuud va snygg byrån blev kanon.....och vilka fynd som pryder den =) kan du nåt mer ordspråk som kan passa så hör av dig bara =) härliga bilder du bjuder på och bra inlägg jätte kul att läsa =)
stor kram pia

Viola sa...

Hej Irené, tack för dina rar kommentarer som du alltid sänder, vilka fina loppisfynd och byrån blev ju så underbar efter din behandling, här har vi ett underbart vinterväder, en sol som lyser på det vita som kom igår, blev lika chockad som du, detta hade jag inte räknat med, ha en bra dag, kram

Fake cake sa...

Så jättefin den byrån blev...bra gjort:)
De små glasburkarna var då för söta.
Visst är det kul att måla för sakerna blir som nya.

Ha det gott

annette sa...

Hejsan och tack för besöket hos mej inatt, har läst och tittat lite på Din blogg, och hit återkommer jag gärna, kul med blandat innehåll tycker jag och det har Du verkligen i Din blogg!

Ha en skön söndag!

Kram //annette

LillaFlisan sa...

Byrån är supersöt!!!

Vilken underbar historia om dig och "Fideli", tänk att du fortfarande har kvar stenen......

Här vaknade jag idag med att det var minus 17 grader kallt!!! Huvva!

Men vackert så det gör ont.....
Min far och jag var och hämtade några måleriprojekt till mig från deras källare i dag. Så idag står jag framför brasan och målar ,sen får vi se om de passar här hemma.
jag är lite kinkig och måste prova och testa mig fram. Sen får Möblerna stå framme ett tag till jag bestämt mig eller hittar det jag verkligen letar efter!

Stor kram

Flisan

PÄRLOR av SKROT sa...

hej!!!känner mej som ett litet barn när jag läser komentarerna,(jag har nästan nyss startat min blogg)Håller med om att locken på burkarna var jättefina,vart har du köpt dina rispapper jag har letat såna men inte hittat dom ännu.Man kan nog göra väldigt mycket fint med dom.
KRAM Sussie