måndag 15 mars 2010

Vårtecken 15 mars

Vilken helg det varit! Vilket väder!

Jag har varit utomhus så mycket jag kunnat o bara njutit! Har haft kameran i handen o fotat en hel del. Vi har intagit fikat ute, sittandes i lä, med en envis liten katta i knäet! Tror hon tyckte att vi tog hennes plats, lilla Maja!

IMG_2360 

Ett Vårtecken för mig är att man beskär fruktträden. Vi tog det försiktigt, men det gav ändå en hel del grenar för det finns många träd på tomten. Några som blev lyckliga över att få lite vitaminrika blomknoppar till livs var våra avelsbaggar!

IMG_2369

Från vänster: Grym, snygg, trevlig men lite av en blyg viol.. Sylvester, min vackre prins, lugn, ståtlig o högst i rang! Den svarte, min dotters favvo, heter Stråh. Allmänt kallad StråBerra, en riktig charmör o stilig som 17!

Jesper, längst till höger i bild, en liten filur som kräver (!) att bli kelad med FÖRST!!  Han tyckte att det var perfekt att brottas med grenarna.. Kanske var det lite vårkänslor som behövde komma ut…

***

Ett Vårfynd gjordes i helgen..

Vi hittade vår trappa! Vi har i stort sett haft halkbana rätt in genom dörren hela vintern.. Eller… sett från andra sidan.. Pulkabacke rätt ut från hallen..

Men nu.. har det blivit KattMysPlats! Härligt! Man får vara försiktig när man öppnar dörren…

IMG_2364 

Vi har också utnyttjat platsen. Med en fårfäll under rumpan o kaffekoppen i handen så känns livet sådär underbart härligt som det bara ska göra…

***

Så till en liten VårKärlekssaga.. som jag hoppas kunna skriva om flera gånger..

Som så många andra så matar vi fåglarna i trädgården. Där finns både Solros o Hampafrö. Jag brukar också lägga ut lite uppskuret äpple till Koltrastarna. En kväll fick jag syn på att vi hade fått celebert besök under trädet:

IMG_2244a 

Jag bad dottern fota genom fönstret! Sen den dagen har han kallats Harry Hare o varit en trogen gäst på gårdens vinterrestaurang.

I helgen, när jag tittade ut genom fönstret såg jag helt plötsligt DUBBELT! Där var TVÅ harar! WOW, vad kul! Jag ropar på Kärleken: Det är två Harrysar här!! Kom o titta!

Under tiden jag ropade , vände jag bort blicken och när jag tittade igen hade “synen ytterligare försämrats” ;-) Nu var dom TRE!!!

Efter en stunds tittande så insåg vi att det var två “herrar” som uppvaktade den lugnt äppelgnagande “Harry”! Haha!  Det var spännande scener som utspelade sig i vår trädgård, må ni tro! Rena rama Duellen! Harfighting! Den “starke” eller ivrigaste, eller vad som nu gäller för att en harpojke ska vinna kampen om honan, blev iallafall kvar i trädgården medan den andra for iväg med stora skutt.

Naturligtvis var det ingen av oss som ville lämna “showen” för att hämta en kamera!! Så bilden visar istället lugnet efteråt, när den stolte segraren närmat sig honan för att dela kvällsvarden!

IMG_2378a

IMG_2379a

Närmast i bild sitter; numera omdöpt, HAPPY och i bakgrunden, den försynte charmören: HARRY (klicka på bilden så blir den större! )

Detta skedde i lördags kväll och igår, söndag, var de bägge på plats under trädet igen!

Kanske, om jag har tur, så blir det till att få fota småHarrysar lite längre fram i vår! Jag hoppas!!! Ska iallafall se till att ha en kamera liggandes vid fönstret!

***

Ha det gott alla ni goa därute!

 TACK för att ni tittade in och orkade läsa ända hit!

KRAM! Iréne

15 kommentarer:

Sally och jag sa...

Härliga bilder! Det ser ju riktigt somrigt ut hos dig!

Hälsningar från
Sally och jag

Snäckskalsdalen sa...

När katterna behagar gå ut och lägga sig då tror i alla fall jag att det är vår på riktigt. Våra har också varit ut ett par gånger och, jaaa, jag tror de vet när det är dags.
Fina bilder
Agneta

Jutis sa...

Mycket tjusiga baggar! Ser fram emot att följa eventuella små-happysar senare i vår...

Katta sa...

Vad kul att se att du är igång och bloggar igen. Din Majja-Katt ser så go ut där hon ligger i solen och myser och vilka fina baggar du har, det är så roligt att se skilnaden i personligheten hos djur. Ja nu lär det bli en massa små Harrysar och Harrisor hos er i vår ;) Kram Katta

Hildas Hem sa...

Vilken söt liten kärlekshistoria du bjuder på!!

Härligt med alla vårtecken som men nu faktiskt uppmärksammar, med hjälp av Vårteckensutmaningen.
Ha det så bra
Kramar

Vit som snö sa...

Finns det vår i luften så finns det kärlek i luften o tvärtom så visst bjuder ditt inlägg på VÅR!!!
Lovely säger jag! O vilka goa baggar ni har!!!
Kram Cilla

vita zara sa...

Hej
Jo jag orkade läsa om de uppvaktande herrarna och Harry som blev en Happy.
Så härlig läsning.
Men Gud så duktiga ni är, så ljuvligt underbart att få se levande djur och folk som jobbar, för ett vet jag har man djur så jobbar man hårt.
Jättefina bilder.
Sköt om er.
Kram Zara

Mitt Måleri sa...

hej irene
men så härligt med en kärlekshistoria...dom är ju bara för söta =) och dom stiliga "herrarna" går inte av för hackor dom heller...härligt våriga bilder du bjuder på =)
kram pia

Elins tittskåp sa...

Så mysigt du har det i din trädgård med tjusiga avelsbaggar och harar på besök, för att inte tala om de gosiga katterna som lägger sig där de vill och väljer ofta bästa platsen.

Nu känns det verkligen att våren är på gång!

Kramar Birgitta

Roses, angels & white homes sa...

Hej! KUL att du vill vara med i tävlingen! VI önskar dig lycka till nu. Ha en fin dag kram

Kristina sa...

Hej ¨
jag har sett så många fina bloggar sen vårutmaningstävlingen
men din va så fina på många sätt
lite stilrent tydligt att hitta
underbart med alla djuren vilket jobb du lägger ner
katten myser och ja det finns mycket
att se jag skall kolla mer senare idag
skall iväg o tömma mors lägenhet hon har flyttat in på ett boende för hon har blivit blind förra året
men har nu fått det bra i Ovansjö i Kunsgården
kram Kristina

Roses, angels & white homes sa...

Hej! Vilka ljuvliga bilder du visar Iréne. Nu är väl våren på gå på allvar. TACK SÖTA ! Ja tänk att JAG har så många besök, en tävling kommer senare, måste tillverka lite priser först hihi. TACK så bra, fler ögon är bättre en två hihi. Kram

Roses, angels & white homes sa...

Tack för att du ville delta i tävlingen du med, synd att du inte vann. Tack gulliga du för dina fina ord om mina kort. Tack. Ha en fin kväll kram

madde sa...

gud vilken härlig design:D

Tänkte passa på att tipsa om en tävling på min blogg. 5st vinnare av mat & bak produkter från mika design! Var med du oxå:)

http://maddesmumms.blogg.se/2010/march/tavling-i-sammarbete-med-mikadesignse.html

LenaS sa...

Åh vilka vackra bilder, så skönt att våren är på G nu!
Ha en fin kväll!
Kramis/LenaS