tisdag 8 juni 2010

OBAN, Västkustens Pärla Scotland

Välkommen tillbaka!

Då far vi västerut den här gången! Vi landar i Oban, som ligger på västkusten och är en jättetrevlig hamnstad. Oban betyder “little bay” på Gaeliska (det gamla skotska språket), och staden räknas som Skottlands populäraste semesterställe på västkusten.

PICT5786

PICT5788 

   Utsikten från vårt rum. Ön som syns heter Kerrera och är ett populärt utflyktsmål. Här finns ett rikt fågel och djurliv. Öarna som ligger utanför Oban tillhör de Inre Hebriderna. Bakom Kerrera i dimman skymtar Mull, en av de mest kända öarna. Visst har du hört låten “Mull of Kintyre” med Paul MacCartney! (har aldrig länkat youtube tidigare, hoppas de funkar!)

IMG_3114

Oban by night!

Staden har ett stort restaurangutbud och bra shopping! Jag blev förälskad direkt! Vet inte riktigt varför… En himla mysig stad bara!

PICT5799 

Här vid hamnen ligger en restaurang som heter Ee-usk! (hela den röda glasbyggnaden).Vi åt där en kväll och det var SUUPER! Vi hade iofs inte en dålig matupplevelse på hela resan, men vissa ställen var ändå bättre än andra! Detta är en rätt känd restaurang, visade det sig! Kul!

Haha! Nu ser jag nåt på bilden som jag inte sett förut! Den lilla blå båten som ligger förtöjd till höger åkte vi på Sälsafari med! Skepparn hade en så mysig hund!  A shipdog! Vi har ju Sheepdogs, Kärleken o jag! (haha! dåligt skämt!!!)

Det var disigt, blåsigt, regnigt o inte en säl i sikte, men en trevlig tripp så jag visar några bilder därifrån ändå!

   PICT5815

PICT5816

PICT5821

PICT5826

*****

Efter båtturen så gick vi på en guidad tur på Stadens Whiskydestilleri, Oban Destilleri!  En väldigt informativ och spännande visning av ett av Skottlands äldsta destillerier! Den whiskyn är ju rätt känd och dessutom alldeles utomordentligt god!! Totalt fotoförbud, så jag tog inte ens med mig kameran, men klicka på länken o kika!

*****

Ett annat ställe som vi besökte var Oban Chocolate Factory!

Ett häftigt café där de också tillverkar chokladkonfektyr!

Det blev naturligtvis till att smaka lite av gotterna!

PICT5805a

PICT5806a

PICT5807 

Smakade Underbart!

*****

Det var lite bilder från Oban!

Välkommen tillbaka om lusten faller på !

Till dess…Ha det riktigt bra!

Kram! Iréne

2 kommentarer:

annette sa...

Ja, jag blir störtförälskad direkt när jag ser Dina bilder, massor av fina gamla byggnader och å havet direkt utanför, om /när jag kommer till Skottland så har ju redan en del kunskap om en massa grejor genom Dina fina och lärorika inlägg! Vad mkt Ni hann med!

Hoppas veckan är bra!

Kramar!


annette

Therese sa...

Å så härligt, nu förstår jag varför en tidigare kollega döpte sin vovve till Oban :-)
Å tack för din omtanke, är ingen fara, är mest rädd att jag kliver någon annan på tårna i min iver att förverkliga en av mina drömmar, hoppas dock att min krackelerade dröm går att fixa med karlssons klister ;-P Kram goa du!