onsdag 16 juni 2010

Trädgårdsland och aftonsol

Hej på er alla goa som kikar in hos mig!

IMG_3701

En liten sommarblomma, bara till Er!

*****

Igår blev jag nästan klar med ogräsrensningen i trädgårdslandet… PUH!!!

Ryggen är i två delar o jag börjar nästan fundera på om det är värt det… Men när jag lyfte näsan ur jorden, ställde mig upp o tittade ut över landet.. då insåg jag att det var inget att diskutera! Visst är de värt att få ont i ryggen ett tag för att få skörda sina egna grönsaker o potäter!!

IMG_3684a 

I år har vi utökat landet ca 1/2 gång och satt potatis på den nya delen. På resten hittar man lök i olika varianter, dill till kräftorna som vi fiskar i höst, morötter såklart, rädisor, rödbetor, broccoli, palsternacka, persilja o några olika sorters sallad! Åsså ärtorna då.. Vi satte flera meter med sockerärtor o bara 3 (!) har kommit upp! Gissa om jag e rädd om dom! Idag ska jag ut i hagen o klippa hasselstörar till dem att klänga i!

IMG_3692

Persiljan

IMG_3689a 

Potatisen

IMG_3590

Hmm..det där lilla söta “ogräset” heter Rasse o är min goa älskling! Han ligger hos mig i landet när jag håller på o rensar, min fina Riddar Rasse! Lämnar mig inte!

IMG_3600

Spenaten, så ljusgrön o späd    

IMG_3583

Löken

IMG_3595a

Rödbetorna 

IMG_3698

Lite smultron, några chiliplantor och två tomater i en vacker gammal tunna!

*****

Igår hade vi ett alldeles underbart väder här! På kvällen tog jag några kort på utsikten från gården ner mot sjön.. En vy jag inte kan se mig mätt på…

IMG_3749 

Vägen ner till sjön, vildvuxen och oklippt! Vi har helt enkelt inte hunnit med! *ler*

  

IMG_3742a

IMG_3745a

 Svårt att återge utsikten som det ser ut på riktigt.. Har inte kamera för det.. för det är så vackert så man kan grina… och när jag står där o tittar med min älskades armar runt mig… så känner jag inte annat än Tacksamhet…

*****

Tack för alla era goa fina söta kommentarer, vänner! Det gör mig så glad att ni vill lägga er tid på att skriva några ord till mig!

TACK!

Ha en underbar dag!

Kram! Iréne

5 kommentarer:

Mitt Måleri sa...

Så härligt att se hur de växer o knakar =) o så gott att odla eget,vilken charmör du har med dig i landet =) i dag strålar solen så nu bir de prommis med hundarna
må så gott vännen
kram pia

hemma hos lilla mej sa...

Vilka härliga bilder.Mysigt att odla egna saker.Härligt att bara gå ut och hämta i landet.ja idag är det bara så fint väder.Älskar när solen skiner.Önskar dej en skön dag.kramar Rita ♥

annette sa...

Vilken underbar lyx att få bo som Ni gör och även ha möjlighet till egna odlingar.
å kul oxå att Du verkligen tar tillvara möjlighetn till egen odling, tänk att få gå ut och skörda och äta purfärksa grönsaker, mäste vara värt en aningens "pajsig" rygg;)
Kängorna köpte jag i en butik som heter fritid, ligger mitt på Drottninggatan mitt emot stadshustornet, 2599 kostade dom , åtta dagars öppet köpt och två års garanti, värd varenda krona för sådana kängor håller ju några år!

Ha det gott och njut av livet!

Kraaam!

annette

Anne-Lise, blogg.mingard.se sa...

Vilket underbart inlägg, det ser och låter härligt ut! Gillar vovsingen också!

Kramar från Anne-Lise.
blogg.mingard.se / www.siberianhuskies.se

Therese sa...

Oj oj vännen så ljuvligt och idylliskt du har det! Du är sannerligen rik :-) Kram