onsdag 3 december 2008

Hyacinter, kragar o gamla spetsar...

Go´afton!
Jag är en riktig liten nattuggla jag, och då blir det inte dagliga uppdateringar men förhoppningsvis nattliga!
När jag kom hem idag på em, möttes jag av en alldeles underbar doft! Det luktade hyacint i hela lägenheten!!! Jag gick omkring o sniffade o njöt! Jag har faktiskt bara 2 st och det är bara en som blommar än så länge, men jisses, vad den doftar!!! Kunde inte låta bli att fota den!

Jag har suttit med stickningen i knät ikväll.. Det var några år sedan sist! Axlar o armar är inte av samma åsikt som jag..så dom ställer inte alltid upp, tyvärr.. Men.. ett litet projekt kanske...
Min dotter har fattat tycke för en lång stickad halsduk jag köpte på loppis förra vintern.. Eftersom jag helst inte lånar ut kläderna till henne, (låter taskigt va?.. men min dotter röker o det gör inte jag sen 8 år...såå...)..sa jag i ett svagt ögonblick: Jag kan sticka en till dig!! Yes!! Sagt o gjort!
Hur lång den blir får jag diskutera med axlarna....

Imorgon kommer min syster hit och vi ska jobba med hennes lapptäcke. Hon gör jättevackra lapptäcken och jag beundrar hennes tålamod med alla dessa små bitar. Vi ska placera undersidan så att det blir rätt innan hon syr ihop täcket. Har faktiskt själv funderingar, lägg noga märke till att det står "funderingar", på att försöka mig på ett projekt själv.. syrran är förstås ivrig påhejare o hjälper mig gärna.. så vem vet... Jag vill ju SÅÅ GÄRNA ha ett sånt där vackert quiltat överkast, fyllt med rosor o annan romantik..suck... kanske...

När jag för en tid sen rev runt i samlingarna av gamla spetsar, lakan o dylikt, hittade jag tre stycken halskragar m spets på som jag använt när jag var liten!! Det är nog synd o skam att säga men jag hade faktiskt glömt att jag hade dom... Såå fina!

Den ena satte jag runt halsen på en stor glasburk! En annan passade perfekt i ramen ovan! Med ett gammalt bokmärke och min Lyckopeng blev det en fin tavla! Helt klart ska man försöka använda det gamla på nytt, om det bara går, det är iaf min åsikt.

Jag fick efter mitt rivande, halva sängen full med lakan, örngott, spetsar och band o stirrade överlycklig på min stora skatt!! I skallen fanns det ingen hejd på idéerna och projekten bara radade upp sig för min inre syn!! Det hela slutade med att jag blev alldeles matt och...fick nästan lite panikkänsla...vad ska jag börja med/vilket ska jag använda till vad...mm...???? Kan tala om att det skedde ingenting på flera dagar!! Men sen...!

OJ, det blev långt det här!! *ler* Har du orkat läsa ända hit..så TACK!

Ha en bra torsdag!

Iréne

1 kommentar:

Romantiska Hem sa...

Tack för att du lämnade en kommentar så attjag kunde hitta till din blogg, nu ska jag titta runt lite här, KRAM Petra