onsdag 22 september 2010

Äpplemos…

Hej på er alla go´bitar!

Blir så glad att se att jag fått några nya läsare av bloggen oxå! Vad kul att ni hittat hit! Välkommen!

Det värmer så gott när jag läser era fina ord i kommentarerna…Det kan inte sägas ofta nog: Det är NI som gör min blogg!!

***

Jag har ägnat morgonen åt att sitta på Vårdcentralen med min dotter… Hon har fått en rejäl luftrörskatarr o ska även stå på astma medicin i 6 mån.. Hon har haft en del problem m luftvägarna tidigare o läkaren var rejält oroad över nuläget.. Liten Skrutta!! Penicillin, Coccilanamedusin, Astma o Cortisoninhalering, Alvedon o Raggsockor!! Åsså en bra film…! ;-)

***

I söndags blev det äntligen tid till att  koka äpplemos!Vi har 8 äppelträd varav två bär vinterfrukt. Alltså finns det en del att ta hand om ifall man skulle vilja! Vi plockar fallfrukt flera ggr i veckan o kastar en hel del rätt ut i fårhagen till ulltottarnas stora lycka!

PICT7693

Hönsen o ankorna är oxå förtjusta i äpplen!

Jag har ingen aning om vad sorterna vi har heter, men det finns ett alldeles RÖTT äpple med vitrosa fruktkött med röda strimmor i! Så häftigt!

IMG_4553

Det är de två röda längst fram till höger.. Bilden visar inte riktigt hur illröda de egentligen är.. När man tittar på trädet ser det ut som om någon satt upp röda julkulor i det!!! Sött!

IMG_4551a

De är perfekta att göra kransar och dekorationer med…

IMG_4560

En annan sak som är kul med det äpplet är att det ger ROSA äppelmos!!!

-Men det är ju ROSA!!..hojtade Kärleken o Dottern när de kom in!! YES!

Såå, bara för dig… ska jag visa en bild som är tagen med blixt..gillar inte att använda blixt..men den här bilden visar den rätta färgen på moset…trots att den annars e urkass.. *ler*

IMG_4563

Det är så härligt att ha hemgjorda produkter att äta! Kärleken gjorde en Pesto som smakade Underbart!  Han har kokat Vinbärssaft o Gelé! (härligt att ha en karl som e händig i köket!! ;-)  ) Vi har fryst in Spenat, Persilja o Gräslök bla! Lite Kantareller finns där oxå!

Härligt! 

IMG_4562

***

Nee, nu blir det en dusch o sen fara iväg till Kärleken! Ta en dust med målarpenseln, prata med Ankorna (!?), gosa med Grabbarna Grus dvs Hundarna o allmänt MYYSA!!!

Hoppas ni har En Riktigt Bra Dag!!

KRAM! Iréne

12 kommentarer:

Roses & Angels sa...

Å så gott med äppelmos och när man kokat det själv. Fint rosa blev det. Hahha ok då förstår jag. Tänkte bara att du skulle veta att dom är lite känsliga. Ha det bra hos Kärleken. Kram

Inspiration i vitt sa...

ååå vilken lycka att ha så mycket hemlagat och värdefullt i sitt skafferi, såååå gott dessutom. Kram på dig/Ingela.

hemma hos lilla mej sa...

WOW vilken lycka att ha gjort eget äpplemos.Underbar färg bara så härligt.Ha det bäst önskar dej en skön torsdag rara du Kram Rita ♥

houseofchandeliers and vintage sa...

Hej Irene.
Miljoners tack för dina gulliga kommentarer, du är uppskattad.
Men usch så tråkigt att din tös är dåligt, sånt är inte kul, hoppas att hon blir kry fort nu.
Måste också få säga woow för din brödburk, är det sant att min fula gamla lackade kan bli så snygg, skulle kunna bli.
Och skylten gillar den jättemycket, vilken fin ide.
Så snygg!!
Det blev pyssel till slut.
Jättefint!
Blombilderna är som drömmar, och citronfjärilen också.
Nu ska jag också natta mig.
Kram Zara

Therese sa...

Morron vännen! Och tack för länken ang porlinet, ska nyttja den :-)
Å så hoppas jag din dotter kryar på sig snabbt! Bus ä´r helt kry i tassen förresten, så skönt!
Din äppelmos ser ljuvlig ut, önskar så att jag hade ett äppelträd eller två... Ha nu en fin dag goa du <3 Kram

Katta sa...

Vad läckert med rosa äppelmos! Vad härligt att kunna göra så mycket med äpplena. Jasså de elaka luftrörsbasillerna har hittat hem till er med, hoppas din dotter blir bättre fort och att du inte smittas.Tackar som frågar om min hand, och den är bra nu skönt nog inga nervskador bara ett fult ärr. Ha det så bra vännen, kram Katta

houseofchandeliers and vintage sa...

Hej Igen.
Glömde ju skriva om dina fina inläggningar vilken rikedom, att ha fruktträd med mycket frukt, och så fina inläggningar, coolt med rosa färg.
Vad fina burkarna blev.Som en dekoration i sig.
Kram Zara

finafrun sa...

Vad duktig du är!

himlaverket sa...

oj, vad gott det där ser ut.
Blir mumsigt till havregrynsgröten i vinter...Kram

annette sa...

Oh, så mycket gott Du/Ni håller och lagrar inför vintern, måste kännas underbart att kunna plocka fram under vinterhalvåret.
Duktig "karl" Du funnit, dom växer inte träd dom, i alla fall inte på äppleträd har jag sett;)

Hoppas Du har det bra bland alla Dina djur!

KRAMAR!

annette

Viola sa...

Det låter jobbigt för dottern..vad gott med hemlagat äppelmos, vad läckert med rosa färg, hoppas dagen varit bra, här har man fått njutit utav en härlig höstdag med värme, ha en skön kväll,

kramen

Eva sa...

Stackars dottern! :-( Känner igen mig vad gäller hennes mediciner. Jag råkar ut för sånt varje höst. Har väl känsliga luftrör. Men, förra året klarade jag mig genom hela vintern! Vet du hur? Jo, jag köpte Propolis (kapslar) eftersom jag hade hört så mycket om det. Och jag var inte sjuk en enda dag. Mådde prima! Så fundera om det kanske kan vara något för din dotter. Hon kan ju ta det i förebyggande syfte annars. Och börja redan i augusti nästa år.

Sv: Jo, det kändes bra att ha rensat initieringar. Även om det inte var något jag märkte av. Och de flesta människor har någon form av detta. Det känns liksom sunt, som man är mindre "belastad" :-)

Nu ska jag sätta mig och koppla av. I morgon börjar flytten!

kram,
Eva